Kontakt: +387 33 81 11 55
Želimo čuti vaše mišljenje! Sudjelujte u našem anketnom istraživanju o zadovoljstvu pacijenata. Ispunite anketu

Savremena ginekologija je specifično područje medicine. Zbog potrebe da, ako želimo, cjelovitost medicinske spoznaje o ginekološkom oboljenju, moramo imati interdisciplinaran pristup. Zato su genetika u ginekologiji, embriologija, endokrinologija sa kontracepcijom, opća hirurgija, uroginekologija, ginekološka onkologija i citologija integrativni dijelovi savremene ginekologije. Specifična je ginekologija i zbog toga što se bolesna ginekološka stanja protežu od rođenja do kraja života. Razlikujemo dječiju ginekologiju, pubertetsko-adolescentnu ginekologiju, reproduktivnu ginekologiju (ginekologiju pune spolne i fizičke zrelosti), ginekologiju menopauze i ginekologiju senijuma.

Zbog ovih činjenica pred profesionalca praktičara postavlja se vrlo težak zadatak da svim ovim zdravstvenim izazovima odgovori medicinskim metodama i procedurama u dijagnostici i terapiji ogromnog dijapazona ginekoloških oboljenja. Zavod „Mehmedbašić“ je odgovorio ovom teškom zadatku na način što je uspostavio potreban sistem kvaliteta znanja, iskustva, opreme i profesionalnog odnosa koji se suprostavio ogromnom opusu ginekoloških oboljenja, a sve kao benefit u prilog zdravlju pacijenata. Zavod „Mehmedbašić“ u svojoj organizaciji ima: Odjel za ultrazvučnu dijagnostiku ginekoloških oboljenja i dojke, Odjel za dijagnostiku i savremenu terapiju oboljenja grlića materice, stidnice i rodnice, Odjel za genetiku, Odjel za biomedicinsku dijagnostiku, IVF centar za liječenje neplodnosti sa ginekološkom endokrinologijom. Ovakvim sadržajem rada Zavod je u potpunosti “pokrio” sva ginekološka stanja i oboljenja, tako da naši pacijenti na jednom mjestu imaju potpunu i kvalitetnu medicinsku uslugu iz oblasti ginekologije.

Mirza dr. Mehić

U Zavodu obavljam sve poslove iz domena specijaliste ginekologije i opstericije. Aktivno učestvujemu u nadzoru trunoće, prenatalnoj dijagnostici, rutinskim ultrazvučnim ginekološkim pregledima, dijagnostici i tretmanu neplodnosti. Moja subspecijalnost je dijagnostika i lječenje bolesti grlića materice.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator