Kontakt: +387 33 81 11 55
Želimo čuti vaše mišljenje! Sudjelujte u našem anketnom istraživanju o zadovoljstvu pacijenata. Ispunite anketu

Šta je ginekološki sistematski pregled?

Ginekološki sistematski pregled podrazumjeva uzimanje cervikalnog brisa za citološku i mikrobiološku analizu (PAPA test), transvaginalni ultrazvučni pregled i ultrazvučni pregled dojki. Pretragu je dovljno raditi jednom godišnje. Kompletan pregled ili neki od njegovih elemenata se rade češće ako to sugerišu ljekari.

Značaj sistematskog pregleda

„Bolje spriječiti nego liječiti“ kaže narodno predanje. To je stari, dobro poznati, zlata vrijedan i trajan medicinski postulat. Primjenjen u životu žene znači pravilnu, revnosnu, brigu o sopstvenom zdravlju. Vrlo se jednostavno izvodi. Potrebno je jedanput u godini otići na preventivni ginekološki pregled. Sadržaj takvog pregleda podrazumjeva uzimanje nekoliko testova.

Sistematski pregled, sadržaj:

Zaključak

Preventivni sistematski ginekološki pregled omogućava:

  • rano otkrivanje tumora grlića materice
  • rano otkrivanje tumora tjela materice
  • rano otkrivanje tumora jajovoda
  • rano otkrivanje tumora jajnika
  • rano otkrivanje tumora dojki

Redovnim obavljanjem ove vrste pregleda prevenira se dvije trećine svih tumora u organizmu žene. Mislite na sebe i svoju porodicu !!!

Akademsko i stručno znanje, dugogodišnja klinička praksa

Ovako široki opus pretraga, savremena oprema, akademsko-stručno zvanje, znanje i iskustvo medicinskih profesionalaca, primjena najnovijih stručnih smjernica dobre prakse garancija su da će te preventivnim pregledom sačuvati svoje zdravlje. Interpretacija rezultata je u roku sedam dana.

Dopuna sistematskom pregledu

U slučaju da nalazi navedenih pregleda nisu uredni, predlažemo dalje dijagnostičke i terapijske postupke. Ako se dalje analize ne mogu reaizovati U Zavodu pružićemo vam adekvanu pomoć da pronađete odgovoarajuću stručnu pomoć.

Pojedinačni ili kolektivni sistetmatski pregledi

U Zavodu “Mehmedbašić” sistematski pregled možete uraditi pojedinačno ili organizirano u slučaju da sklopimo ugovor sa vašom radnom organizacijom. Dajemo posebne pogodnosti za preduzeća koja potpišu ugovor sa Zavodom.

Kontaktirajte nas za više informacija: E-mail: [email protected] ili putem telefona: +387 33 81 11 55.

Senad prof. dr. Mehmedbašić

Ja sam vlasnik Zavoda, voditelj medicinskog tima. Profesor sam ginekologije i opstetricije i dugogodišnji klinički liječnik. Posjedujem veliko znanje i iskustvo u svim segmentima ginekološk-opstetricijske struke.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator