Kontakt: +387 33 81 11 55
Želimo čuti vaše mišljenje! Sudjelujte u našem anketnom istraživanju o zadovoljstvu pacijenata. Ispunite anketu

Intervencije u kratkoj opštoj anesteziji

Intervencije u kratkoj opštoj anesteziji se rutinski provode u Zavodu “Mehmedbašić” više od 10 godina. Zavod ima izuzetnu saradnju sa “Privatnom ordinacijom za anesteziju i terapiju bola” Prim dr Suad Rožajac.

Zašto preporučujemo intervencije u anesteziji?

Kratka opšta anestezija predstavlja kratkotrajno, privremeno i kontrolisano nesvjesno stanje. Cilj ove procedure je da pacijent tokom izvođenja intervencije ne osjeti bol i da nema pokrete. Na ovaj način pacijenti i medicinski tim imaju optimalne uslove (pacijent je opušten a sa druge strane medicinski tim je maksimalno fokusiran na provođenje medicinske procedure). Kao rezultat imamo kraće trajanje intrvencije, manju psihičku i fizičku traumu za pacijenta, brži oporavak i optimalnu efikasnost medicinskog tima.

Kako djeluju anestetici?

Efekat obezboljavanja se postiže lijekovima koji se nazivaju anestetici. Anestetici “prekidaju” dotok informacije od mozga do organa u našem tijelu, odnosno prekidaju mehanizam nastanka bola. Izbor i količina lijeka zavise od vrste i dužine intervencije, te opšteg zdravstvenog stanja pacijenta. Prije “uvođenja” u anasteziju, anesteziolog razgovara sa pacijentom (uzme anamenzu), pregleda pacijenta i odredi se za vrstu lijekova.

Intervencije u opštoj anesteziji

U Zavodu korsitimo usluge anesteziologa za procedure iz oblasti reproduktivne medicine i ginekologije. U iznimnim okolnostima anestezija se primjenjuje i u procedurama za koje primjena anestezije nije uobičajena.

Reproduktivna medicina

Ginekologija

Praktični savjeti

Da bi smo Vam na vrijeme obezbjedili tretman u opštoj anesteziji, potrebno je da prilikom pregleda i dogovora za intervenciju naglasite da želite da se zahvat provede u opštoj anesteziji. Nakon obavljene intervencije i buđenja, ostajete sa nama narednih 15-20 minuta kako bi smo bili sigurni da ste se potpuno oporavili od dejstva anestetika.

Više infromacije o medicinskim procedurama koje se porovode u opštoj anesteziji možete dobiti putem e-maila: [email protected]

Eldar dr. Mehmedbašić

Zaposlen sam u Zavodu "Mehmedbašić" od 2009. godine. Specijalizantski staž sam obavljao u Opštoj bolnici Sarajevo na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo te na Ginekološko-akušerskoj klinici, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Specijalista sam ginekologije i opstetricije od 2015. godine.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator