Kontakt: +387 33 81 11 55
Želimo čuti vaše mišljenje! Sudjelujte u našem anketnom istraživanju o zadovoljstvu pacijenata. Ispunite anketu

Zaštitne mjere !!!

Poštovani pacijenti,

Ukidanjem stanja nesreće Zavod je počeo sa redovnim radnim vremenom. Radnim danima od 08:00 do 19:00h. Subotom Zavod radi od 08:00 do 12:00h. S obzirom da epidemiološka situacija ima trend usložnjavanja i dalje se provode maksimalne mjere zaštite prilikom posjeta i intervencija u Zavodu. Molimo pacijente za razumjevanje. Zdravlje naših pacijenata i ljekara je na prvom mijestu!!!

Zaštitne mjere

Na ulazu u Zavod će se provesti propisane mjere zaštite pacijenata i osoblja (anamneza, mjerenje tjelesne temperature), potom pacijent stavlja zaštitinu masku na lice, vrši denzinfekciju ruku i ulazi u medicinski dio prosotrija. Tokom pregleda u Zavodu će boraviti samo jedna pacijentica. U cilju smanjenja rizika zabranjeni su ulasci sa pratnjom! U slučaju da pacijentica ima simptome (povišena tjelesna temperatura, otežano disanje, hunjavica, malaksalost, opšta slabost) neće moći pristupiti pregledu. Dobiće upute za dalji tretman. Samo odgovornim ponašanjem možemo usporiti i u konačnici zaustaviti širenje zavraze virusom COVID-19 !!!

Mislimo na svoje zdravlje, mislimo na zdravlje drugih! Pridržavjamo se mjera opreza i zabrana. Perimo ruke često, dezinfkujmo ih, nosimo maske, te držimo distancu !!!

Medicinski tim Zavoda “Mehmedbašić”

Eldar dr. Mehmedbašić

Zaposlen sam u Zavodu "Mehmedbašić" od 2009. godine. Specijalizantski staž sam obavljao u Opštoj bolnici Sarajevo na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo te na Ginekološko-akušerskoj klinici, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Specijalista sam ginekologije i opstetricije od 2015. godine.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator