Kontakt: +387 33 81 11 55
Želimo čuti vaše mišljenje! Sudjelujte u našem anketnom istraživanju o zadovoljstvu pacijenata. Ispunite anketu

Zašto savjetovalište za neplodnost?

IVF centar Zavoda “Mehmedbašić“ želi da Vam pomogne u liječenju neplodnosti. Svjesni smo tužne činjenice da ste najčešće prepušteni sami sebi u rješavanju važnog životnog problema kakav je nemogućnost ostvarenja potomstva. Savjetovalište za neplodnost je formirano sa namjerom da vas uputi, da vam pojasni i pomogne u svim aspektima liječenja neplodnosti.
Uzimamo za pravo da kažemo da smo prava adresa za rješavanje vašeg problema neplodnosti jer se IVF centar Zavoda “Mehmedbašić“ već dvije decenije vrlo uspješno bavi dijagnosticiranjem uzroka neplodnosti i liječenjem bračne neplodnosti. Prva smo zdravstvena ustanova u BiH tog medicinskog profila. Naše bebe iz vantjelesne oplodnje su sada punoljetne!
Osim velikog iskustva u Zavodu se rutinski primjenjuju sve metode dijagnosticiranja i liječenja neplodnosti. Možemo reći da praktično nema problema reprodukcije koji se ne može liječiti sa uspjehom. Želimo Vas prihvatiti otvorena srca, raširenih ruku, iskreno, pošteno, superprofesionalno, ljudski !!!

Konsultacije i prvi pregled

Pregled i konsultacije parova koji se bore sa problemom neplodnosti podrazumijeva:

Pregled ima dvije zadaće, da postavi dijagnozu uzroka neplodnosti oba partnera. Na osnovu postavljene dijagnoze da odgovori koja metoda medicinski pomognute oplodnje (MPO) je adekvatna za pomoć u odnosu na postavljenu dijagnozu. Dijagnostičke metode za evaluaciju uzroka neplodnosti su brojne i uspješne. Dijagnostika razloga neplodnosti u našem Zavodu se provodi po priznatim stručnim vodičima, određenom algoritmu. U zavisnosti od rezultata pomenutih analiza konzilij za neplodnost Zavoda “Mehmedbašić” donosi stav za eventualne dopunske dijagnostičke procedure. Ako dalja dijagnostika nije neophodna određuje se adekvatna metoda liječenja neplodnosti i zajedno sa parom utvrđuje plan i dinamika liječenja.

Cilj savjetovališta IVF centa, jeste:

  • postaviti dijagnozu uzroka neplodnosti
  • odrediti koje je pretrage potrebno napraviti da bi se dovršila obrada neplodnosti
  • propisati dodatke prehrani koji eventualno mogu pomoći
  • napraviti terapijski plan, te ga provesti

Termin za savjetovanje možete rezervisati na e-maila: [email protected] ili na slijedeće brojeve telefona: +387 33 81 13 13; +387 60 32 59 801

U susret novom životu, IVF centar Zavoda “Memhedbašić”

Eldar dr. Mehmedbašić

Zaposlen sam u Zavodu "Mehmedbašić" od 2009. godine. Specijalizantski staž sam obavljao u Opštoj bolnici Sarajevo na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo te na Ginekološko-akušerskoj klinici, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Specijalista sam ginekologije i opstetricije od 2015. godine.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator