Kontakt: +387 33 81 11 55
Želimo čuti vaše mišljenje! Sudjelujte u našem anketnom istraživanju o zadovoljstvu pacijenata. Ispunite anketu

 

IVF centar Zavoda “Mehmedbašić” Sarajevo postoji 24. godinu. S pravom možemo reći da smo “pioniri” u Bosni i Hercegovini iz oblasti reproduktivne medicine. Prvi postupak vantjelesne oplodnje (IVF-a) urađen “vlastitim” kadrom realizovan je u IVF centru Zavoda “Mehmedbašić” sada već davne 1998.

IVF centar Zavoda “Mehmedbašić” Sarajevo do sada je posjetilo nekoliko hiljada parova koji su ostvarili potomstvo, bez obzira na uzrok neplodnosti. Smatramo da je to naš veliki uspjeh i ponos.To nas na određeni način čini Bosanskohercegovačkim brendom u ovoj grani medicine. Iskusno, specijalizirano, certificirano i profesionalno osoblje sa posebnim senzibilitetom za probleme neplodnosti. Prostor uređen po standardima Evropske asocijacije za humanu reprodukciju (ESHRE), savremena, nova oprema, egzaktna dijagnostika uzroka neplodnosti, brzo uvođenje para u procese liječenja neplodnosti odgovarajućom metodom garancija su uspjeha.

Tretman neplodnosti u IVF centru Zavoda “Mehmedbašić” Sarajevo

IVF centar “Mehmedbašić” Sarajevo je jedan od vodećih centara za liječenje neplodnosti u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Svjesni smo da je neplodnost veoma lično pitanje koje na parove utiče u svim aspektima njihovog života. Naš je program liječenja neplodnosti kreiran je imajući u vidu tu činjenicu. Obraćamo pažnju na pojedinačne, jedinstvene, medicinske, emocionalne i finansijske potrebe svakog para kako bi omogućili najbolji mogući tretman.

Konsultacija i dijagnostika uzroka neplodnosti

Kod tih pacijenata naša zajednička potpora počinje upoznavanjem, prikupljanjem anamnestičkih podataka od oba partnera, razmatranjem mogućih dijagnostičkih(dijagnostika uzroka neplodnosti) ili terapijskih opcija, te pravljenjem plana pretraga i liječenja (poštujući savremene algoritme dijagnostike i tretmana muške odnosno ženske neplodnosti), uz dogovor i odobrenje pacijenta. Naposlijetku ovo nam omogućava da vam pomognemo da ispunite svoj san o proširenju porodice.

Terapijske procedure koje se provde u IVF centru Zavoda “Mehmedbašić” Sarajevo

U našem IVF centru provodimo slijedeće procdure liječenja neplodnosti:

Za provođenje navedenih procedura licencirani smo od strane Povjerenstva za primjenu postupaka biomedicinski pomognute oplodnje koju je formiralo Federalno ministarstvo zdravstva.

Detaljnije informacije vezane za neplodnost, dijagnostiku uzroka neplodnosti i tretman neplodnosti metodama BMPO, načinu finansiranja dijagnostičkih i terapijskih procedura u IVF centru Zavoda “Mehmedbašić” Sarajevo možete dobiti putem telefona +387 33 81 13 13, odnosno putem mobitela: +387 60 32 59 801 ili putem e-maila: [email protected]

U susret novom životu, IVF centar Zavoda “Mehmedbašić”

Eldar dr. Mehmedbašić

Zaposlen sam u Zavodu "Mehmedbašić" od 2009. godine. Specijalizantski staž sam obavljao u Opštoj bolnici Sarajevo na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo te na Ginekološko-akušerskoj klinici, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Specijalista sam ginekologije i opstetricije od 2015. godine.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator