Kontakt: +387 33 81 11 55
Želimo čuti vaše mišljenje! Sudjelujte u našem anketnom istraživanju o zadovoljstvu pacijenata. Ispunite anketu

Kontinuirana medicinska edukacija

Kontinuirana medicinska edukacija

Kontinuirana medicinska edukacija se provodi sa ciljem unapređenja postojećih i sticanja novih znanja i vještina. U našoj ustanovi edukacije se provode prema godišnjem planu. Novu godinu smo započeli posjetom 6. Hrvatskom simpoziju o prevenciji i liječenju početnog raka vrata materice sa međunarodnim učešćem. Simpoziju su posjetili dr Mirza Mehić, Bsc. Ing biologije i bioinžinjeringa Naida Mehmedbašić, dr Eldar Mehmedbašić . Simpozij je održan u periodu od 26. do 28.01.2023. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Organizatori simpozija su Klinika za ženske bolesti i porodništvo KBC sestre milosrdnice, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Hrvatsko društvo za kolposkopiju i bolesti vrata materice.

Šta smo novo naučili?

Tokm tri dana simpozija slušali smo kvalitetna predavanja eminentnih stručnjaka iz Republike Hrvatske i regiona koja su obuhvatila teme počevši od epidemiologije raka vrata materice, primarne prevencije nastanka raka vrata materice (Vakcinacija protiv HPV virusa), trendova u ranoj detekcji premalignih i malignih promjena na vratu materice, novine i dosadašnja iskustva iz oblasti onkofertiliteta (zaštita plodnosti kod osoba koje boluju od malignih bolesti).

Evropska sedmica borbe protoiv raka vrata materice

Posljednja sedmica u januaru je sedmica borbe protiv raka vrata (grlića) materice. Posjetom navedenom simpoziju obilježili smo ovu sedmicu skupljajući nova znanja koja ćemo staviti na raspolaganje našim pacijentima kako bi smo zajedničkim snagama doprinjeli da spriječimo širenje HPV-a (vakcinacija protiv HPV-a), da u što ranijoj fazi otkivamo premaligne pormjene na vratu (grliću) materice, da ne dozvolimo da se razvije rak vrata (grlića) materice !!!

Medicinski tim Zavoda “Mehmedbašić”

Eldar dr. Mehmedbašić

Zaposlen sam u Zavodu "Mehmedbašić" od 2009. godine. Specijalizantski staž sam obavljao u Opštoj bolnici Sarajevo na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo te na Ginekološko-akušerskoj klinici, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Specijalista sam ginekologije i opstetricije od 2015. godine.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator