Prevencija tumora

Tumori genitalnih organa su najčešći tumori u populaciji žena. Tumori grlića materice, tijela materice, njene sluzokože, tumori jajnika i jajovoda, tumori dojke su težak zdravstveni problem. Njihova pojava je česta, biologija ovih tumora je najčešće vrlo maligna, simtomatologija skromna i skrivena, podmukla.

Na sreću, zajedno, savjestan pacijent i odgovoran ginekolog uz savremenu opremu i stručne principe mogu na vrijeme otkriti tumore genitalnih organa i nastanak ili razvoj ovih ozbiljnih bolesti sprječiti u ranoj fazi i dovesti do izlječenja.

Osnovno je, dragi pacijenti, da nas posjetite na vrijeme, da dolazite redovno, na sistematske preglede i na taj način prevenirate nastanak tumora genitalnih organa. Naše veliko medicinsko iskustvo, moderna medicinska tehnika i praktično sve dijagnostičke opcije što ih savremena znanost i praksa u ovoj oblasti nudi garant je vašeg zdravlja.

Eldar dr. Mehmedbašić

Moja zadaća u Zavodu jeste da uzimam vašu medicinsku anamnezu koja će rezultirati većom spoznajom o vašem zdravlju. To će vas uputiti u konkretne dijagnostičke ili terapijske procedure u našem medicinskom timu. Ja također izvodim i jednostavne preglede uz nadzor i konsultaciju kolega ginekologa. Moja zadaća je također da sa vama elektronskom poštom uspostavim komunikaciju u cilju bržeg i svrsishodnijeg medicinskog tretmana u našem Zavodu.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator