Evropska sedmica podizanja svijesti o plodnosti (EFW)

31. 10. 2019
Eldar dr. Mehmedbašić

Evropska sedmica posvećena plodnosti (European Fertility Week/EFW) biće obilježena od 4. do 10. novembra 2019. godine. Cilj obilježavanja jeste podizanje svijesti o plodnosti odnosno neplodnosti kod „običnih“ ljudi, zdravstvenih porfesionalaca i zdravstvenih saradnika koji mogu na direktan ili indirektan način uticati da se na vrijeme prepozna, dijagnostikuje i liječi neplodnost.

Sedmica podizanja svijesti o plodnosti prvi puta je obilježena 2016. godine. Incijatori za obilježavanje je Fertility Europe, krovno Evropsko Udruženje pacijenata koje se bore sa neplodnošću.

Od ove godine i Zavod „Mehmedbašić“ se aktivno uključuje u obilježavanje (Europian Fertility Week/EFW). Naime u navedenom periodu ćemo za parove koji imaju problem sa neplodnošću organizovati besplatne konsultacije i preglede sa ciljem što bržeg postavljanja dijagnoze i započinjanja adekvatnog tretmana. Također tokom konsultacija ćemo vas informisati o metodoma liječenja neplodnosti, pripremama za postupke IVF-a, mogućim ishodima liječenja, načinu plaćanja, kako i da li možete dobiti sredstva od strane Zavoda Zdravstvenog osiguranja?….

Uradite kviz, saznajte da li dovoljno znate o plodnosti/neplodnosti

What do you know about fertility? Take the test now!

Eldar dr. Mehmedbašić

Moja zadaća u Zavodu jeste da uzimam vašu medicinsku anamnezu koja će rezultirati većom spoznajom o vašem zdravlju. To će vas uputiti u konkretne dijagnostičke ili terapijske procedure u našem medicinskom timu. Ja također izvodim i jednostavne preglede uz nadzor i konsultaciju kolega ginekologa. Moja zadaća je također da sa vama elektronskom poštom uspostavim komunikaciju u cilju bržeg i svrsishodnijeg medicinskog tretmana u našem Zavodu.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator