Kontakt: +387 33 81 11 55
Želimo čuti vaše mišljenje! Sudjelujte u našem anketnom istraživanju o zadovoljstvu pacijenata. Ispunite anketu

Zavod za ginekologiju perinatologiju i neplodnost “Mehmedbašić” osnovan je 1998. godine u Sarajevu i prva je privatna zdravstvena ustanova iz oblasti ginekologije i porodiljstva u Bosni i Hercegovini. Lociran je u centru grada, uz rijeku Miljacku, preko puta pitoresnog Vilsonovog šetališta.

Zavod “Mehmedbašić” se prevashodno bavi dijagnostikom i liječenjem neplodnosti postupcima vantjelesne oplodnje. U ovoj ustanovi je napravljena prva vantjelesna oplodnja u BiH mikroinjekcijom. Danas se u Zavodu “Mehmedbašić” rutinski rade sve metode vantjelesne oplodnje sa zavidnim uspjehom.

Zavod “Mehmedbašić” ima širok dijapazon metoda kontrole trudnoće. Prenatalna dijagnostika obuhvata skrining genetskih oboljenja fetusa od ultrazvučnih i biohemijskih markera, kombiniranog skrininga do rane amniocenteze (također prva ustanova u BiH koja izvodi ovaj postupak). Multidimenzionalni ultrazvučni aparati (2D, 3D i 4D) omogućavaju izvanredno kvalitetnu kontrolu trudnoće, građe i rasta fetusa. Ova oprema omogućava i ranu detekciju i prevenciju tumora genitalnih organa i dojke. U Zavodu se provode potrebne metode za prevenciju karcinoma grlića materice (Papa bris, kolposkopija, HPV tipizacija).

Zavod “Mehmnedbašić” raspolaže i opremom koja omogoćava brojne, savremene analize iz oblasti molekularne biologije, odnosno humane genetike, neophodne za pravilnu dijagnostiku i liječenje u ginekologiji, perinatologiji i porodiljstvu.

Zavod raspolaže savremenim medicinskobiohemijskim laboratorijem radi određivanja hormonskog statusa, tumorskih markera, biohemijksih analiza i sl. U Zavodu se radi spermiogram i vrijednuje po najnovijim kriterijima WHO, morfologija sjemena, određivanje antitijela i sl.

Medicinski tim Zavoda čine iskusni i akademski obrazovani stručnjaci iz ginekologije i porodiljstva, molekularne biologije i embriologije, tim educiranih medicinskih sestara.

Jednostavno, to je tim pravih profesionalaca sa posebnim i ljudskim senzibilitetom da pomogne rješenju vašeg zdravstvenog problema.

Dakle, mnogo je razloga, dragi pacijenti, da u slučaju zdravstvenih problema iz naše oblasti zatražite naše usluge i da na kraju, zajedno, dijelimo zadovoljstvo uspjeha.

Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator