IVF centar Zavoda “Mehmedbašić” postoji 24. godinu. S pravom možemo reći da smo “pioniri” u Bosni i Hercegovini iz oblasti reproduktivne medicine. Prvi postupak vantjelesne oplodnje (IVF-a) urađen “vlastitim” kadrom realizovan je u IVF centru Zavoda “Mehmedbašić” sada već davne 1998.

IVF centar Zavoda “Mehmedbašić” do sada je posjetilo nekoliko hiljada parova koji su ostvarili potomstvo, bez obzira na uzrok neplodnosti. Smatramo da je to naš veliki uspjeh i ponos, što nas na određeni način čini Bosanskohercegovačkim brendom u ovoj grani medicine. Iskusno, specijalizirano, certificirano i profesionalno osoblje sa posebnim senzibilitetom za probleme neplodnosti, prostor uređen po standardima Evropske asocijacije za humanu reprodukciju (ESHRE), savremena, nova oprema, egzaktna dijagnostika uzroka neplodnosti, brzo uvođenje para u procese liječenja neplodnosti odgovarajućom metodom garancija su uspjeha.

Tretman neplodnosti u IVF centru Zavoda “Mehmedbašić”

IVF centar “Mehmedbašić” je jedan od vodećih centara za liječenje neplodnosti u Sarajevu i BiH. Svjesni smo da je neplodnost veoma lično pitanje koje na parove utiče u svim aspektima njihovog života. Naš je program liječenja neplodnosti kreiran je imajući u vidu tu činjenicu. Obraćamo pažnju na pojedinačne, jedinstvene, medicinske, emocionalne i finansijske potrebe svakog para kako bi omogućili najbolji mogući tretman.
Kod tih pacijenata naša zajednička potpora počinje upoznavanjem, prikupljanjem anamnestičkih podataka od oba partnera, razmatranjem mogućih dijagnostičkih ili terapijskih opcija, te pravljenjem plana pretraga i liječenja (poštujući savremene algoritme dijagnostike i tretmana muške odnosno ženske neplodnosti), uz dogovor i odobrenje pacijenta. Naposlijetku ovo nam omogućava da vam pomognemo da ispunite svoj san o proširenju porodice.

U susret novom životu, IVF centar Zavoda “Mehmedbašić”

Detaljnije informacije vezane za neplodnost i tretman neplodnosti možete dobiti putem e-maila: [email protected]

Eldar dr. Mehmedbašić

Zaposlen sam u Zavodu „Mehmedbašić“ od 2009. godine. Specijalizantski staž sam obavljao u Opštoj bolnici Sarajevo na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo te na Ginekološko-akušerskoj klinici, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Specijalista sam ginekologije i opstetricije od 2016. godine.
Moji članci Više o meni
Kalendar ovulacije
Kalkulator trudnoće
BMI Kalkulator